No friends on a powder day

Ukoliko ste zaljubljenik u zimske sportove, onda ste sigurno čuli za čuvenu izreku „no friends on a powder day“! To znači samo jedno, sve se odlaže tog dana i ništa nema prioritet kao brzo pakovanje (uglavnom se doručkuje u hodu) i izleće napolje sa daskama za dubok sneg.


Jedan od najboljih primera se nalazi na ovoj slici:

Kad vlasnici objekta u kom odsedate u planini izleću pre vas na staze i očekuju da imate potpuno razumevanje zašto vam doručak nije regularno postavljen .

To je potpuno OK! Za svakog pravog frirajdera ne postavlja se to pitanje, pre treba preispitati sebe zašto niste ustali još ranije i već osetili bridak zimski vazduh u svitanje. Ovaj osećaj i zadovoljstvo se može porediti sa retko čim.

Kad vam neko kaže da su zimski dani depresivni i kratki, kad vam kažu da je nevreme i mećava – vi imate možda i najbolji dan sezone. Osmeh koji vam niko ne može skinuti i onaj stari dobri umor nakon aktivnog dana u planini.

Tad nema problema sa spavanjem, apetitom, šalom i temeljnim sušenjem opreme ako slučajno sutrašnji dan bude opet pun novog, svežeg snega.

Motiv se ne dovodi u pitanje, kao deca kad im kažete da se pakuju jer idete na more sutra. Zato je izreka „no friends on a powder day“ u stvari vrlo pozitivna i spada u kategoriju pozitvne stvari. Tzv. „jedvačekanja“!

Scroll to Top