Durmitor

Durmitor sasvim sigurno ne nosi uzalud titulu „direktora“ svih planina. Nalazi se u severozapadnom delu Crne Gore, najviši vrh je Bobotov kuk (2523). Ova planina predstavlja omiljenu destinaciju planinara, alpinista, skijaša i drugih ljubitelja prirode. Gradić Žabljak u podnožju planine polako prerasta u pravi alpski turistički centar, koji pruža sve pogodnosti za bavljenje planinskim aktivnostima. Ljubiteljima skijanja na raspolaganju je i manji ski centar Savin kuk u neposrednoj blizini mesta.

Naravno, turno skijaši imaju značajno više mogućnosti za uživanje i avanturu. Na Durmitoru možete jednostavno planinariti na skijama, uživati u prelepim vidikovcima, a takođe možete voziti odličan frirajd. Spust sa Savinog kuka, Šljemena ili Planinice sasvim sigurno će vam ostati u lepom sećanju i sigurno ćete želeti da tako nešto opet ponovite.

Posebno nam je drago da najavimo da će na ovoj prelepoj planini biti organizovan i naš ski turing i frirajd kamp početkom februara. Očekujemo vas da nam se pridružite u ovoj nezaboravnoj avanturi.

Scroll to Top