Prokletije

Prokletije su, verovatno, najživopisniji planinski lanac na Balkanu. Pružaju se u jugozapadnom delu Srbije, na severu Albanije i istoku Crne Gore. Najviši vrh je Jezerski vrh (2694). Prokletije obiluju veoma raznolikim reljefnim oblicima: visoke litice, vrhovi, grebeni, cirkovi, jame, ledničke doline, jezera, pećine… Dovoljno je da jednom posetite ove jedinstvene planine i da vam zauvek ostanu u srcu i oku. Zbog još uvek nepotpune istraženosti Prokletije predstavljaju posebnu draž u svetu planinarenja, skijanja, alpinizma i drugih planinskih sportova.

Brojne ledničke doline i prirodni amfiteatri zadržavaju velike količine snega, a njihova udaljenost od naseljenih mesta je pravi izazov za ljubitelje turno skijanja i spli

tbordinga. Skijanje na Prokletijama jeste istinska avantura koja može ispitati granice vaših mogućnosti i osigurati vam jedinstven i neponovljiv doživljaj. Od poznatih lokacija pogodnih za skituring i frirajd posebno se ističu Bogićevica, Babino polje, Starac, Ćemena, Popadija i mnoge druge, koje tek čekaju da budu otkrivene.

Scroll to Top