Kopaonik

Kopaonik je planina u Srbiji poznata pre svega po istoimenom najvećem skijalištu u regionu. Pogodan geografski položaj pogoduje velikim količinama snežnih padavina, a osim po snegu Kopaonik je poznat i po velikom broju sunčanih dana.

Iako je na ovoj planini dominantno skijanje na uređenim stazama, postoji mnogo varijanti u kojima mogu da uživaju zaljubljenici u ski turing i splitbording. Njihova prednost je posebno u tome što mogu da skijaju i istražuju padine planine izvan skijališta što predstavlja posebnu draž.

Pogodnosti planinskog centra i sama infrastruktura omogućava organizovanje tura različitog nivoa težine i prilagođenosti učesnicima. Posebno su interesantne ture ka Nebeskim stolicama, skijanje do vodopada Jelovarnik ili Gejzira, obilazak Crvenih bara i mnogih drugih lokacija, koje, kao uobičajeni skijaši / borderi nemate priliku da vidite kada skijate samo na skijalištu.

Kombinacija ski turinga po uređenim stazama i po neuređenim divljim terenima veoma je pogodna za početnike u ovom sportu. U našoj ponudi imamo i ponude noćnih tura, koje su same po sebi jedinstven i neponovljiv doživljaj u šta ćete se i sami uveriti kada nam se pridružite.

Scroll to Top