Obuke

Obuke – Ture Predavanja Konsalting Tim bilding

BOGIĆEVICA FREERIDE CAMP 2024

Skitouring & Splitboarding kamp 2024

U narednoj godini skitouring & splitboard kamp u Bogićevici planirali smo od 01. do 04. februara. Kamp opet organizujemo u saradnji sa Eko katunom „Gradine“, opštinom Plav, Turističkom organizacijom Plava i Nacionalnim parkom Prokletije. Baza kampa je opet na istom mestu u Eko katunu „Gradine“ u podnožju najsnežnije doline Balkana (Bogićevica / Babino polje). Odatle ćemo istaživati freeride linije i unapređivati naše znanje. Tačan plan ćete dobiti nedelju dana pred kamp, kad budemo znali snežne uslove i vremensku prognozu. Naravno to će zavisiti i od nivoa skijaškog umeća grupe. U svakom slučaju, ova lokacija nudi najbolje uslove za ovaj vid sporta, a ovde vam dajemo okvirni plan aktivnosti.

Dan 1 / 1. februar (četvrtak)

Ulazak u sobe i bungalove je moguć od 14 č. Sve vas čeka večera dobrodošlice, a glavni sastanak i predstavljanje ekipe / rada kampa počinje u 21 č.

Dan 2 / 2. februar (petak)

Doručak počinje u 8 č, a pošto se odmah posle doručka kreće u akciju, računajte da je potrebno da budete spremni. Proveru opreme izvršićemo pre doručka, već od 7 č. Konkretan plan aktivnosti zavisi od uslova na terenu, a okvirno će „rookie“ grupa imati lakšu i kraću turu od „advance“ grupe. Moguće je da lakša tura krene direktno iz smeštaja (ka Hridu), a „advance“ grupa prevozom ka Bogićevici. Nakon povratka u smeštaj i večere, planirana je radionica. U zavisnosti od prethodnog dana i uslova na terenu svako veče pravimo plan za sutra.

Dan 3 / 3. februar (subota)

Doručak i polazak na teren u isto vreme kao i prethodnog dana. Za drugi dan planirano je da se odradi neka od tema vezana za bezbednost i upotrebu specifične opreme za prelaženje tehničkih terena. Ukoliko uslovi to omogućavaju potrudićemo se da imamo imamo ozbiljnije freeride vožnje. U večernjim satima radionica.

Dan 4 / 4. februar (nedelja)

„Freeride day, hike to ride the best line in area.“ Odjavljujemo se nakon ručka u 14 č.

Radionice:

 • Oprema, inovacije i pravilna upotreba
 • Različite tehnike kretanja u zavisnosti od terena i stanja snega
 • Lavinski i tehnički kurs
 • Tehnika vožnje i specifičnost regije
 • Održavanje opreme

Nivo znanja:

Ovaj kamp je namenjen dobrim, iskusnim skijašima i borderima koji pre kampa moraju imati makar 10 dana aktivne vožnje u predstojećoj sezoni. Morate biti samouvereni i fizički spremni za sve vrste snega i uslova na terenu. Od dubokog i praškastog snega, vlažnog i lepljivog, do tvrde pokorice. Ukoliko niste sigurni u svoj nivo kondicije i tehničkog znanja skijanja van staza, postoji mogućnost da nećete moći da ispratite sve sadržaje na kampu.

Ako je neophodno, uzmite časove kod ozbiljnih ski/snowboard instruktora i ne ustručavajte se da nas konsultujete po tom pitanju. Isto važi i za kondiciju.

Oprema:

Poseban pdf dokument imate na ovom linku: EQUIPMENT SKI SPLIT COURSE 2024.pdf, sa svim detaljima / slikama opreme. Ranac sa air bag sistemom nije obavezan. Kompletnu listu preporučene i obavezne opreme imate u tom dokumentu.

Šta je uključeno u kamp/obuku?

Guiding & Tuition

3 dana kvalitetnog rada na vrhunskoj lokaciji sa licenciranim vodičima i instruktorima.

Avalanche Training

Specifična škola o lavini i praktičan rad na terenu.

Group equipment

Užad i asenderi/desenderi

Support

Logistika. Prevoz iz Plava do baze trke ukoliko je potrebno (morate naglasiti dve nedelje pre dolaska), odličan smeštaj na bazi polupansiona. Saveti oko opreme, rentanje ili pozajmljivanje. Prevoz opreme od smeštaja ka Bogićevici (ozbiljni terenci sa nosačima, zbog visokog snega i neprohodnosti).

Šta nije uključeno u kamp?

Vaša oprema, sportsko osiguranje. Lanč paketi, grickalice i hrana za dan na otvorenom. Ulaz u NP ako rampa bude radila (male su šanse). Razna pića i dodatna hrana u smeštaju. Vaš dolazak.

Praktične informacije:

 • Savetujemo elektrolite, proteinske barove, salt stick i gelove. Kao i koštunjičavo voće za ranac, ture su ozbiljne i mogu biti naporne.
 • Nosite sa sobom pribor za sitne opravke na terenu (klešta, šrafciger, vezice, čačkalice za čišćenje vezova i izbacivanje leda i snega).
 • Vosak za krzna.
 • Vrhovi sa kojih vozimo imaju preko 2.300 mnv.
 • Biće dva nivoa smeštaja, u kućama i bungalovima. Cene će se razlikovati, kuće imaju svoje grejanje i toalete.
 • U tri kuće može se smestiti 18 ljudi komotno (5-8-5), nakon toga su jedino bungalovi na raspolaganju (vreće obavezne, jedna grejalica po bungalovu).
 • Spajamo vas oko zajedničkog transporta, kao i prethodnih godina. Zimske gume, mala lopata i lanci su obavezna oprema za vozilo sa kojim dolazite.
 • Smeštaj ima wi-fi kao i domet, nalazi se na 1.150 mnv. Voda u sistemu je izvorska. Roaming ne postoji za mreže zapadnog Balkana.
 • Baza trke ima centralni objekat za obroke i predavanja.
 • Ukoliko planirate rentanje ski & splitboard opreme, savetujemo da to blagovremeno. Za sve preporuke i kontakt smo tu.
 • Predlažemo sportsko-planinarsko osiguranje za 2024. preko slovenačkih klubova https://clanarina.pzs.si/predstavitev-zavarovanj

Da bi ušli u proceduru rezervacije molimo vas popunite upitnik “Prokletije 2024”: Upitnik Prokletije 2024.docx

Powder to the people!

Scroll to Top